Fotboll

Idag har jag varit i den gamle byn som ligger utanför stan och kollat på när karlar och några tjejer spelat fotboll. Det är en tradition som hålls varje år. Jag var själv med och spelade förra året, men inte i år. Fast när jag stod där och kollade så blev jag väldigt sugen.. Får kanske vara med nästa år istället. På kvällen så är det öltält som gäller, men jag känner mig inte helt hundra så jag får se om jag åker dit en sväng bara. I så fall tar jag med min min partner in crime. Kan ju inte åka dit själv.

Och självklart när man är på såna här grejer så kommer det folk som man undrar, varför? Varför dom kommer över huvudtaget? Men jag tror det är deras livsuppgift, att göra saker som dom inte borde.




Olyckan i Chile

Satt och kollade på aftonbladet.se och läste om gruvolyckan som var i Chile för ett tag sen. Dom har nu varit instängda runt 25 dagar och kommer troligtvis inte att kunna räddas förräns om TVÅ månader!!! Jag förstår inte hur de ska klara sig så länge med sinnet i behåll.. Jag hoppas att det går bra för dom!!

Klicka på länken så kan ni läsa hela artikeln.
Källa: Aftonbladet






The Sorcerer's Apprentice

Ikväll var jag och karln och såg The Sorcerer's Apprentice (Trollkarlens lärling). Jag tyckte att den var bra. Karln tyckte sådär. Men sen gillar jag ju såna här filmer. Och Nicolas Cage såklart.







Helg!

Nu är den första arbetsveckan gjord och det är äntligen helg!!

För er som inte vet vad helg är för något så får ni en förklaring här.


Inte att förväxlas med helgdag. Helg kallas traditionellt den tid under vilken en högtid firas. I svensk tradition räknas de kristna helgerna från aftonen före den första högtidsdagen och kan inledas med helgmålsbön och helgmålsringning. Julhelgen räknas från julaftonen till och med trettondagen inklusive mellanliggande vardagar. Jämför även helgdag. I dagligt tal är helg även en benämning på veckoslutet, dvs lördag och söndag.
Källa: Wikipedia




True Blood

Jag gillar True Blood och tänkte dela med mig av det här omslaget till Rolling Stone. Nice!







Puma

När vi var i Kiel hittade jag en Puma Bag som jag tyckte var fin. Den var lite dyr där så jag tänkte att jag skulle vänta och se om jag hittade den hemma. Dom hade den inte på Stadium, men tänkte att dom kanske har den på Junkyard. Och det hade dom, för halva priset! Jag blev överlycklig. Så här ser den ut.







Mys

I torsdags så hade jag och karln mys med lite räkor och film. Ibland är det riktigt skönt med en myskväll. Vi kollade på Den otroliga vandringen, som jag såg när jag var liten. En väldigt charmig film. Karln hade inte sett då, så då tyckte jag att det var dags att han gjorde det. Jag köpte även tvåan så den får vi se en annan gång. 










Normandie

Idag har jag varit och hämtat ut datorn, så nu tänkte jag lägga upp några bilder från vår roadtrip. Mer bilder kommer upp på FB sen.

Vi började med att åka Kiel-färjan och på så sätt spara in 60 mil, enkelresa. Vi åkte av båten 9.30 och var framme på Camping Omaha Beach kl 03.00. Vi var egentligen framme kl 02.00, men det tog ett tag innan vi hittade campingen, så vi cirkulerade runt ett tag och väckte antagligen hele byn..

På måndagen så slappade vi hela dagen och gick ner till Omaha beach och badade, vilket Jörgen älskade. Han talade inte om något annat än att bada efter det.

Omaha Beach var kodnamnet på en del av norra Frankrikes kustremsa, från Sainte-Honorine-des-Pertes till Vierville-sur-Mer, som de allierade landsteg på i Operation Overlord, under andra världskriget. På den 5,6 km långa strandremsan landsteg amerikanska trupper - V armékåren under befäl av generalmajor Leonard Gerow - bestående i huvudsak av den stridsvana 1. infanteridivisionen (The Big Red One) och den tämligen färska 29. infanteridivisionen. Förlusterna blev stora på grund av kraftigt tyskt försvar men operationen räknades ändå som en framgång.
Källa: Wikipedia


The crew


Omaha Beach


Tisdagen spenderades på Normandy American Cemetery and Memorial, vilket var en väldigt mäktig upplevelse. De hade även massa montrar med vapen, kläder och provianter m.m.







Onsdagen åkte vi till Arromanches och tittade på en 360 bio om Andra Världskriget och de visade även bilder på hur områderna ser ut idag.

Arromanches är en ort med ca 550 invånare vid den normandiska kusten i Frankrike. Arromanches ligger omedelbart innanför den del av invasionsområdet vid Operation Overlord, som hade benämningen Gold Beach. På stranden och i havet utanför Arromanches finns rester efter den konstgjorda hamnen Mulberry-B. Den sammansattes av färdiga betongelement, som bogserades över Engelska kanalen, för att möjliggöra lättare tillförsel av fordon, personal och förnödenheter till de allierade trupperna. Den andra hamnen - Mulberry-A, som byggdes utanför den amerikanska stranden Utah Beach, förstördes av en storm efter endast några dagar.
Källa: Wikipedia



Arromanches



Arromanches


Torsdag åkte vi och tittade på den tyska kyrkogården, St Mere Eglise och Utah Beach.

La Cambe är en militär kyrkogård, som ligger nära Bayeux, Frankrike. Den innehåller för närvarande mer än 21.000 tyska soldater som deltog i andra världskriget. Det underhålls och förvaltas av den tyska krigsgravar kommissionen.
Källa: Wikipedia


Sainte-Mère-Église är mest känd för dess roll i invasionen av Normandie 1944. Byn stod mitt i den väg som det var mest troligt att tyskarna skulle använda för en eventuell motattack mot trupperna på Utah Beach och Omaha Beach. Tidigt på morgonen den 6 juni 1944 marksattes fallskärmstrupper från 82:a och 101:a fallskärmsdivisionerna för att ta över Sainte-Mère-Église, vilket också blev den först befriade byn.
Källa: Wikipedia

Utah Beach var kodnamnet för en av de allierades landstigningsplatser under D-dagen, Operation Overlord, under Andra världskriget, 6 juni 1944. Utah var inte med i invasionsplanerna från början utan lades till i slutskedet av planeringen när fler landstigningsfartyg blev tillgängliga. Även att amerikanska 4th Infantry Division var avsevärt ur kurs, intog de stranden utan speciellt hårt motstånd i motsats till Omaha Beach där striderna var mycket hårda.
Källa: Wikipedia



Tyska kyrkogården



St Mere Eglise



Utah Beach


Vi åkte sen vidare till St Michel. Mont Saint Michel har blivit kallat en av Frankrikes mest betagande syner, vilket är helt förståeligt. Klostret ligger nämligen högt uppe på ett berg på halvön Mont-Tombe mitt ute i Atlantens vatten. Då och då blir Mont-Tombe till en ö i och med att tidvattnet översvämmar den naturliga landbron som förbinder klostret med fastlandet. I omgivningen finns det enbart låga slätter samt leran på Atlantens botten, som emellanåt dyker upp ur vattnet, vilket gör Mont Saint Michel ännu mer stolt och häpnadsväckande. Platsen är ett av Frankrikes mest populära turistmål med runt 3 miljoner besökare varje år.
Källa: Wikipedia




St Michel






På lördagen började vi åka mot Kiel igen. Vi gjorde ett stopp i Belgien och kom fram till Kiel på söndag eftermiddag. Då hade vi två dagar kvar att shoppa upp de sista pengarna som vi hade kvar. Kan ju säga att bilen var ganska så fullpropad när vi körde ombord på färgan. Men det var en väldigt rolig resa och det blir förhoppningsvis en road trip nästa år också.



The girls



The boys




Arla

Får väl göra ett kort litet inlägg medans laptopen är inne på service. Det tar ju evigheter verkar det ju som..

Tänkte i alla fall bara tala om vad jag saknade mest när jag var borta, och det var mjölk. Arlas lättmjölk! Den vi drack i Frankrike och Tyskland smakade ju inte precis mjölk.. Så det var gött när man kom hem och bara kunde häva i sig ett glas.

Ja, jag är lite konstig jag vet!






Tillbaka från utlandet.

Nu är vi tillbaka i Sverige igen!!

Vi kom hem igår på förmiddagen och vi åker vidare imorgon igen, till Årjäng denna gång. Kommer tillbaka på söndag.

Bilder från Frankrike kommer när jag kommit hem igen och fått tillbaka min dator, som jag lämnade in idag för lite underhåll. Hade tänkt och göra det medans vi var borta, men jag tog fel på öppetiderna så det var stängt när jag åkte dit. Så nu får jag vara utan den i ett par dagar. Men det ska nog gå bra det!




RSS 2.0