Ip-adress

Jag har hört att folk ibland tror sig veta vilket område i staden personer befinner sig i när de använder sina datorer, genom att kolla upp ip-adresser.

Genom att kolla upp en ip-adress kan du få reda på vilken stad som datorn har kopplat upp sig på. Sen är det inte alltid att detta stämmer heller. Men man kan i alla fall INTE få reda på vart i staden man befinner sig i.

Så ni kan genast sluta gapa om att ni vet vem det är genom att hänvisa till ip-adressen.

Hört talas om Ipred?




Sveriges Nationaldag

Idag är det den 6 juni och Sveriges nationaldag. Jag älskar verkligen Sverige och skulle inte vilja bo någon annanstans i hela världen!!

Sveriges nationaldag, även svenska flaggans dag, firas den 6 juni varje år och är sedan 2005 en helgdag i Sverige. Nationaldagen firas till minne av dagen då Gustav Vasa valdes till Sveriges kung 1523. Även 1809 års regeringsform (som gällde fram till ikraftträdandet av den nuvarande 1974 års regeringsform) utfärdades den 6 juni.

Tidigare firades 6 juni som svenska flaggans dag och det var först 1983 som dagen fick status som nationaldag. Sedan 1996 är nationaldagen även en salutdag, och från och med 2005 är nationaldagen även en helgdag.







Sommar

Nu är långledigheten snart slut och det har varit en väldigt varm och rolig helg. Sommaren har kommit! Det har varit sol och över 25 C varje dag!!

I torsdags var vi på kalas. Det var Marie, Linnéa och pappa som skulle firas. Marie fick en festival biljett till Where the action is. Hon blev helt överlycklig! Så det var en lyckad present. Jag ska gå med henne, så den 28 juni bär det av till Gbg för att se Coldplay, Glasvegas, The Ark m.m.

På fredagen jobbade jag. Det var sådär roligt när alla andra var lediga. Som tur var kom Malin upp till stan och vi åt lunch sen följde hon med till jobbet och vi spelade lite tennis. Så dagen gick ganska fort. Sen var det bara att åka hem och göra sig iordning för att ge sig av till Jenny och Martins nya lya. Larsa, Robin, Linnea och Linus kom bort lite senare också. Vi satt på balkongen och drack och tjötade innan vi gav oss av till Nitlotten, som öppnat på Spikön. Där var det inte direkt livat, så efter några öl, drinkar och shottar gick vi vidare till Butlers. Där var det inte heller så mycket folk men efter ytterligare några öl, drinkar och shottar så fastnade jag vid blackjack bordet med Martin. Där satt vi tills det stängde och då började vi dra oss hemåt allihopa.

Lördagen började väl inte direkt på topp. Mådde inte riktigt så bra som jag hade velat, men efter en promenad bort till Jenny och Martin för att lämna av hans telefon och körkort som han glömt hos oss igår innan jag fick hem honom, så mådde jag mycket bättre. Jenny var sugen på att köra en kväll till, så jag och karln begav oss återigen hem till dom och drack och satt på balkongen. Men det var inte bättre drag denna kväll på Nitlotten, tvärtom. Vi var där en timme innan vi åkte hem, så vi kom hem runt 01.00.

Igår låg jag inne nästan hela dagen. Var astrött. Jenny och Martin kom bort på kvällen och vi grillade lite. Annars så hände det inte nåt. Vilket var väldigt skönt.

Nu får vi hoppas att värmen kommit för att stanna!




RSS 2.0